Un produs Blogger.

Premianții fără premii

WC-ul și climatul social

miercuri, 9 aprilie 2014

Rândurile de față nu sunt pentru pudibonzi, sensibili și prefăcuți. Ele au ca subiect buda, WC-ul, closetul în toată splendoarea cuvântului. Importanța acestui loc dă tonul sănătății în climatul social. Ei, da, or să fie voci care să spună că nu e adevărat. O fi!...
În primul rând că acolo, în locul unde nici regele nu merge călare, se petrec multe procese cognitive. Singurătatea fizică a indiviului are rolul de a-i împinge, desigur pe cei care pot, la gândire, la analiză, ba chiar la luarea unor decizii. Ei, de aici apar tot soiul de nuanțări.
Dacă zăbovirea se face într-un loc aerisit, curat și frumos mirositor, la care dacă mai adăugăm și o doză de confort, viața începe să fie privită altfel. Mai cu înțelegere, cu toleranță, cu generozitate. În situația contrară, când arealul este îmbâcsit de mirosuri, mizerie, muște sau tot soiul de goange și gângănii parcă lucrurile se schimbă puțin.
Imaginați-vă într-un coteț de tablă sau lemn învelit cu plastic, carton, tablă etc. expus la soare în august, într-o zi caniculară. Luați în calcul că din motive fiziologice trebuie să vizitați locul respectiv de multe ori, să dați piept cu muștele alea verzi și bâzâitoare. Același loc poate fi destinația temporară și pe viscol sau ger, unde vântul suflă din toate direcțiile. Faptul că nu se poate pleca de acolo mai repede de cât ne-am dori este sigur un factor de disconfort.
Acestea fiind detaliile, datele problemei, să ne imaginăm că trebuie, după ce am părăsit locul cu pricina, să luăm o decizie importantă. Riscul ca hotărârea luată să fie una de rahat este foarte mare.

Niciun comentariu:

 

Premianţii fără premii

search

Joia, la 17:00, se aude la radio

Most Reading