Un produs Blogger.

Premianții fără premii

Interviuri pe Facebook: De-a fir-a păr cu Monica, prietena lui Cătălin Botezatu

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Am aranjat de câteva zile interviul ăsta. Pe interlocutoarea mea o cunosc de ani buni de zile, şi dacă mai punem că suntem şi conţărani, din aceeaşi localitate, Vidra din judeţul Ilfov, este limpede că un criteriu mai mult decât subiectiv m-a făcut să o abordez. Dorul de meleagurile natale, dorul de perioadele în care am împărţit şi redacţii, dorul de miticisme şi dorul de a discuta cu un om drag. Monica Barbu este cunoscută de foarte puţini oameni aşa. În schimb, dacă întrebi de Monica Vlad ai şanse sporite să ţi se răspundă că este foarte cunoscută. Jurnalist de monden, PR, prietena de suflet a lui Cătălin Botezatu şi alţii... La ora 14,30, aşa cum stabilisem anterior, am trimis pe facebook un emoticon de la Koko, un căţel care se uita de după uşă...
 
Monica Vlad
Monica Vlad
Aici sunt.
Dan Terteci
Aha, bună să îţi fie inima, după cum ţi-e şi căutătura.
Monica Vlad
Bună.
Dan Terteci
Prima dată vreau să te întreb cum de ai timp pentru interviul ăsta?
Monica Vlad
Cred că sunt situaţii şi oameni pentru care trebuie să-ţi faci timp.
Ne cunoastem de ani şi ani, cum puteam eu vreodată să te refuz pe tine.
Dan Terteci
Mă faci să roşesc. Cum îţi merge?
Monica Vlad
Bine, am început anul în forță, o colaborare cu ProTV și o alta cu Kanal D, plus clienții mei de PR pe care-i am de ceva vreme, sunt chiar ok…
Dan Terteci
Mă bucur să aud asta. Eşti un om în care am încredere că ştie ce spune şi spune ceea ce crede, mondenul de la noi, cel prezent în presă frizează scandalul, suburbanul?
Monica Vlad
…reconstruiesc site-ul, vreau sa fie propria mea revistă, un jurnal online, am tot felul de idei pe care vreau să-mi găsesc vreme să le pun în aplicare.
Mondenul e același peste tot, și afară starurile își expun viața privată, sunt comentate și analizate, nu s-a inventat la noi. Şi acolo sunt strategii bune și proaste de PR. În lumea mondenă sunt oameni și oameni, unii care chiar construiesc ceva, au o carieră în spate și ani de muncă, alții care trăiesc din expunere mediatică fără să aibă o profesie la bază. Apar și dispar personaje cu viteza luminii. În lumea mondenă dacă înveți să te amuzi de ceea ce vezi, e perfect. Nu trebuie să-ți cauți repere și nici să îți influențeze viața personală, lumea mondenă e un film în care sunt actori buni și actori proști. Nu tot ce vezi e real. 

 Dan Terteci
Poţi vinde un produs în domeniul ăsta deşi nu crezi în el!?
Monica Vlad
Am vândut de-a lungul anilor. De ceva vreme fac selecție pentru că am ajuns în poziția în care să refuz clienți în care nu cred, cu care nu rezonez, intuiesc cine vrea să construiască ceva pe termen lung și cine își dorește câștig imediat. Imaginea nu e ceva care să se măsoare în numărul mare de articole de tabloid. O imagine care se construiește greșit de la început e incredibil de greu de reparat, te urmărește toată viața. Asta aș vrea eu să înțeleagă fețele astea care se lansează în media cu scandaluri, că acolo vor rămâne pe veci, indiferent de parcursul lor în viață și-n carieră. Din fericire pentru mine, acum sunt în poziția în care am un confort financiar, nu mai accept job-uri doar că să-mi sporesc veniturile, le judec bine înainte de a mă angaja să le fac. Am învățat că e mai important confortul meu psihic, că nimeni nu-mi poate cumpără asta.

Dan Terteci
Apropo, eşti aproape de Cătălin Botezatu de multă vreme. El ca produs, cât mai este Cătălin Botezatu şi cât l-ai influenţat în ceea ce priveşte modul de a se prezenta în public!?
Monica Vlad
Sunt alături de el în calitate de prietenă, e, de fapt, mai mult decât prieten, e familia mea, e omul cu care pot să comunic dincolo de cuvinte, cu care mă înțeleg din priviri, avem o relație foarte specială noi doi. Pe mine faptul că am scris biografia lui m-a aruncat în lumina reflectoarelor ca să zic așa, asta m-a făcut un fel de persoană publică, e într-un fel și creatorul meu . Pentru mine Cătălin e Cătălin, nu e omul de la tv, nu e vedetă, eu îl plac pe el pentru ce e el în spatele ușilor închise. E un om special care știu că acolo pentru mine oricând, în orice situație. Nu știu cât am infuentat aparițiile lui publice, el știe că eu judec acid și corect și-i spun deschis ce cred despre orice face el. Dar îi spun doar lui, dacă el folosește asta sau nu, e strict problema lui.
Dan Terteci
Ştii că te priveam, unii dintre noi, dintre foştii tăi colegi, cu scepticism, mă refer aici la perioada de începuturi a relaţiei cu Cătălin Botezatu.
Monica Vlad
Eu îl iubesc oricum, cu calități sau cu defecte, ca pe toți prietenii mei, eu nu încerc să schimb nimic la oamenii dragi, îi iau ca atare și-i iubesc așa cum sunt.
De ce cu scepticism?
Dan Terteci
Pentru că nu era cunoscut, nu se ştia despre el. Din punctul ăsta de vedere ai tot respectul meu.
Monica Vlad şi Cătălin Botezatu
Monica Vlad
Dacă nu ar fi apărut biografia aceea prietenia asta ar fi fost pobabil necunoscută pentru publicul larg. Noi eram prieteni de ani și ani, eu n-am făcut paradă și nu am etalat această prietenie, n-am folosit-o în avantajul meu, ca să apar public etc. Pentru mine e mai important ce trăiesc eu, cu cine mă simt eu bine, ce mă face pe mine fericită decât ce văd ceilalți. Eu am învățat să trăiesc pentru mine, să am universul meu paralel în care mă simt bine, am cernut în timp oamenii din anturajul meu și acum am bucuria de a avea prieteni buni și adevărați.
Dan Terteci
Ipocrizia vinde sau se vinde în România!?
Monica Vlad
Nu știu ce să zic, publicul a devenit greu de mințit, oamenii au învățat să citească printre rânduri și să vadă dincolo de cuvinte. Ipocrizia se vede la un moment dat, chiar dacă nu de la început. Eu cred că oamenii asumați, chiar dacă fac greșeli grave, e omenește până la urmă să greșim, sunt mai plăcuți decât cei care se complac în a poza în ceea ce nu sunt.
Dan Terteci
Oamenii consumă ceea ce e real sau ceea ce vor să audă, vadă, simtă!?
Monica Vlad
Să faci tu corecturile, te rog, că am niste unghii lungi şi bat aiurea.
Dan Terteci
Bate, bate, că văd eu pe urmă.
Monica Vlad
Până la urmă e firesc ca oamenii ăștia din viață publică să încerce să zugravesac despre ei, în ochii publicului, o viață și o carieră frumoase. Dar atunci când au momente de cumpănă, când în viețile lor sunt situații tensionate, când au greșit, când au clacat, e bine să facă în așa fel ca povestea pe care o spun să nu fie prea departe de realitate. Pentru că presa a devenit foarte vigilentă, și va descoperi mai devreme sau mai târziu care este adevărul. Oamenii consumă ceea ce li se dă, dar judecă. Am să îți dau un exemplu elocvent. Un mare artist, cu o carieră în spate, care a fermecat publicul cu muzica lui, va fi la fel de iubit că artist chiar dacă în viața personală a gafat. Pentru că oamenii iubesc ceea ce face el, ce le oferă, îl acceptă în această situație mai ușor viciile. O vedetă fabricată, care nu are în spate nimic, decât scandaluri de alcov cu care s-a lansat, îi va plictisi la un moment dat dacă nu învață să se oprească din circ și să construiască ceva, să demonstreze că a intrat în showbizz cu circ dar a ieșit cu glorie.
Dan Terteci
Tu realizezi că discutăm pe facebook!?
Monica Vlad
Realizez, da.
Dan Terteci
Rişti să pari prea profi!
Monica Vlad
Sunt profi .
Dan Terteci
Modestie, numele tău e Monica Vlad. :))
Monica Vlad
Auzi, avea o amică o vorbă, dacă noi nu ne vindem la valoarea reală, nu ne vinde nimeni.
Dan Terteci
Ai de ales între un client potent financiar cu dare de mână şi un amic foarte bun sărac. Alege, te rog!
Monica Vlad
Nu-mi uit prietenii niciodată, de când mă știu ajut pe toată lumea dacă pot, fără să aștept să mi se întoarcă servicii, cred în legea compensației, cred că ce faci bine se întoarce. Fac eu cumva să-i rezolv pe amândoi dacă nu pot îmi iau ajutoare.
Dan Terteci
Te mai ştie cineva de Monica Barbu?
Monica Vlad
Da, sigur, contabila, doamnele de la bancă, profesorii de la şcoală de la fi-miu... cei de la agenţia de turism de unde iau bilete, mă ştie multă lume.
Dan Terteci
Monica Vlad e...
Monica Vlad
Vlad e numele fiului meu. Pe vremuri când și eu și Cosmin eram jurnaliști, am ajuns la un moment dat el redactor șef, eu adjunct, n-am vrut să pară o afacere de familie, așa că eu, pentru că era primul job după ce născusem, am ales să semnez Monica Vlad.
Dan Terteci
Ce te temi să nu pierzi în viaţa asta?
Monica Vlad
Aoleu, mă tem de multe. Am temeri... Nu vreau să pierd timp prea mult muncind, vreau să mă bucur de băieții mei cât mai mult posibil, de-aia încerc să fac lucrurile cu cap și calculat. Mi-e teamă că nu o să găsesc timp să văd câte locuri din lumea asta mai am de văzut. Mi-e teamă să nu mă pierd în cotidian și să uit să mă întorc acasă la ai mei... să nu gonesc prea tare după bani și să îmi neglijez apropiații... am multe temeri.
Dan Terteci
De pierderea zâmbetului nu e teamă, mai ales cu "reviziile" făcute la timp.
Monica Vlad
Eu sunt rânjită de când mă știu. Și am o problemă, sunt obsedată de dinții frumoși. Așa că acum doi ani, am fost la clinică un prieten, doctor Cosmin Dima, fost model al lui Cătălin Botezatu, cu care mă cunosc de când aveam amândoi 20 de ani, ajuns acum unul dintre cei mai bun stomatologi din București și am plecat de acolo cu un zâmbet perfect. Mi-am rezolvat și obsesia pentru dinți.
Dan Terteci
Ai curaj să verşi poşeta pe masă şi ne spui ce ai în ea? Eventual fă şi o poză.
Monica Vlad
Stai că e sus, mă duc s-o iau.
Dan Terteci
Aştept!
Monica Vlad
Gata, unde trimit?
Dan Terteci
Ori aici, ori pe dan.terteci@yahoo.com.
O curiozitate satisfăcută...
Monica Vlad
Am aşa: portofel, două parfumuri (nu ştiu de ce două, acum am văzut şi eu, un carneţel, un pix, un colier primit ieri de la Rita Mureşan,revista The Institute pe care mi-a dat-o aseară Răzvan Ciobanu să citesc articolul despre el, o cremă de mâini, chei, o brăţară.
Gata.
Un balsam de buze... un portofel cu machiaje.
Aaaa, am şi ochelari de soare!
Dan Terteci
Porţi ochelari de soare noaptea!?
Monica Vlad
Nu, dar port ziua, chiar dacă nu e soare, mă ascund sub ei când nu sunt machiată.
Mai avem, că sunt şi fată de casă, şi mi s-a terminat maşina de spălat, ar trebui să ies în curte să întind o tură de uniforme de la fi-miu şi revin.
Dan Terteci
Fugi. Te aştept.
Monica Vlad
Ok…
…gata!!!
Dan Terteci
Unde vrei să ajungi!?
Monica Vlad
Nu îmi propun niciodată țeluri, vreau să am o viață frumoasă, liniștită și confortabilă. Vreau să călătoresc, mi-aș dori să încerc să trăiesc un an în altă țară să văd dacă mă pot adapta și reinventa, vreau să mai scriu o carte, două... cam atât.
Dan Terteci
Ce ştii despre "premianţii fără premii"!?
Monica Vlad
În afara de ce am citit la tine pe facebook, nu ştiu nimic în plus.
Dan Terteci
E suficient. O ultimă întrebare.
Ce-ţi lipseşte!?
Monica Vlad
L-ati premiat ultima data pe baiatul care a facut masina din lego nu?
Dan Terteci
Adică, azi!
Monica Vlad
Ce-mi lipseşte? Eeee... îmi lipsesc destule, dar nimic important, nimicuri femeieşti,
tot timpul îmi lipseşte ceva.
Dan Terteci
Vrei să mă întrebi ceva?
Monica Vlad
Da? Te simţi deja ardelean? Ai căpătat accent?
Dan Terteci
M-ai spart! Nu cred, poate ceva ticuri verbale, dar ardelenii îmi spun că deşi am căpătat cetăţenie, după vorbă, după port, tot "mitic îs". :)))
Monica Vlad
Şi vreau să te mai întreb ceva. Când mă inviţi la conacul Archia să facem un interviu faţă în faţă?
Dan Terteci
La Archia nu te invit, că nu e al meu, dar pot vedea prin alte locuri, acolo, la Archia fac rezervări! :))) Mi-ar plăcea să ne revedem cu toţii, poate îl aduci şi pe Cătălin la o ediţie a Premianţilor. Ce zici!?
Monica Vlad
Da, sigur, dacă vorbim din vreme, că el cam bate ţara şi lumea în lung şi-n lat, venim. Noi am mai fost, ne place acolo tare mult.
Dan Terteci
Reţine, sâmbăta la ora 11. Dacă se suprapune... Veniţi în Hunedoara!? Aşa spunea Cosmin.
Monica Vlad
Care sâmbătă?
Dan Terteci
Fiecare sâmbătă.
Monica Vlad
Ok, o să vorbesc cu cei doi magnifici şi vedem cum ne organizăm.
Dan Terteci
Vă pup de nu vă vedeţi. Apropo, lui Barbu i-am zis că aveţi un fecior pe cinste. Să vă aducă numai bucurii.
Monica Vlad
Mulţumim frumos! Şi ţie fata ta! Să ai un sfârşit de săptămână frumos! Am văzut că ai o soţie foarte draguţă! Te pup şi-ţi multumesc! Aştept să citesc ce ne-am conversat noi azi cap coadă.
Dan Terteci
Tot ce ai scris, mai puţin gâlmele.
Monica Vlad
Ok!

Un comentariu:

james henry spunea...

Buna ziua, Numele meu este Dr. James Henry de la Universitatea din Benin Teaching Hospital, sunt specialist în Chirurgie pentru organe și ne ocupăm de cumpărarea de organe de la oameni care doresc să vândă, iar noi suntem localizați în Nigeria, SUA și în Malaezia , dar sediul nostru se află în Nigeria. dacă sunteți interesat să vă vindeți rinichiul sau să vindeți orice parte din organul corpului dvs. Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații. Contactați-ne prin intermediul
E-mail: jameshenryhome@gmail.com
Număr Whatsapp: +2348110133466
Sper să aud de la tine.
Salutari,
Dr. James
CEO
UNIVERSITATEA SPITALULUI DIDACTIC BENIN.

 

Premianţii fără premii

search

Joia, la 17:00, se aude la radio

Most Reading