Un produs Blogger.

Premianții fără premii

Decoperiri uimitoare, azi sunt banalităţi

duminică, 9 iunie 2013

Top celor mai importante invenţii care au schimbat gândirea şi modul de viaţă al oamenilor.

1. TELEFONUL MOBIL. A apărut pe piaţă în 1983, fiind primul telefon fără fir, cântărind aproximativ, 1 kg şi a fost produs de Motorola.

2. LAPTOP-UL. Primul PC portabil avea un preţ de 3000 $ şi cântărea 12,7 kg. Acesta s-a vândut în cantităţi mari în anul 1983.

3. BLACK BERRY. O firmă de pagere din Canada a lansat în 1999 un device mobil pentru e-mail care a atras repede atenţia lumii.

4. CARDURILE DE DEBIT. 10 ani mai târziu după ce Visa a scos acest card pe piaţă în 1995, tranzacţiile cu carduri de debit le-au întrecut pe cele cu carduri de credit.

5. ID APELANT - vezi cine te sună. Poţi să nu răspunzi în caz că nu agreezi persoana care te apelează. Cât de banal sună acum.

6. DVD-UL. Prin aparitia lui în 1995 a dus la apusul erei casetelor video.

7. BATERIA REÎNCĂRCABILĂ DE LITIU. Este folositp pentru laptop-uri, telefoane mobile, camere digitale şi alte electronice portabile şi a fost inventată de Sony în 1991.

8. IPOD-UL. Prezentat în 2001, fanii spun că este cel mai uşor de folosit dintre toate player-ele de muzică de până acum.

9. PLATA LA POMPĂ. Pompa de benzină s-a transformat într-un ATM datorită unei tehnologii propuse de companie petrolieră din Texas.

10. APARATELE FOTO DIGITALE. Prezentate încă din 1986, aparatele digitale au devenit accesibile tuturor abia acum.

2 comentarii:

Felicia spunea...

Ar merita mentionate si masina de spalat automata, scutecele de unica folosinta,tranzistorii minusculi si
cuptorul cu microunde.
Asta apropo de mod de viata...

Dan Terteci spunea...

Corect! :)

 

Premianţii fără premii

search

Joia, la 17:00, se aude la radio

Most Reading