Un produs Blogger.

Premianții fără premii

PREMIANȚII FĂRĂ PREMII – ediția a 19-a

miercuri, 26 februarie 2014

Am trecut iarna împreună în stradă. Chiar dacă se poate întâmpla ca întâlnirea cu primăvara să fie marcată doar calendaristic, acest eveniment este, din punctul nostru de vedere o etapă frumoasă a acestei campanii de suflet. Am încercat, și am reușit datorită oamenilor care a venit sâmbăta în centrul Devei, să rămânem în stradă săptămânal pentru a mulțumi românilor valoroși, care ar trebui să fie modele pentru societatea românească. Chiar dacă aceștia nu au ajuns să fie priviți astfel, un lucru este cert, munca lor, umerii lor, brațele lor au fost și sunt cele care susțin această societate și țară.


Pentru sâmbătă, 1 martie, prima zi de primăvară, vă propunem să sărbătorim, să premiem și să privim cu atenție o tânără. De ce? Pentru că este elevă. Pentru că este în primii cinci cei mai buni elevi din clasa ei. Pentru să se pregătește astfel să fie un OM. Pentru că din acest punct de vedere, alături de alți copii minunați, reprezintă un exemplu pentru cei de vârsta ei. Un alt criteriu, care a determinat alegerea frumoasei Teodora Dobra, pentru că despre ea vorbim, este acela că are și o mică afacere. Muncește toată iarna pentru a face mărțișoare cu replici din costume populare. Acestea sunt argumentele pentru care vă invităm să ieșiți sâmbătă în stradă, să priviți ochii unui copil, să ne bucurăm de primăvară și, eventual, să oferim un mărțișor doamnelor și domnișoarelor.
Dacă apreciaţi că merită să-i mulţumiţi pentru ceea ce a face, vă aşteptăm sâmbătă, 01 martie 2014, să o cunoașteți, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care-i vor mulțumi printr-o diplomă și un buchet de flori, la ora 11.00, în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

Despre proiectul „Premianții fără premii”

E vremea să facem ceva.
A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.
Probabil vă întrebați cine sunt acești premianți și de ce nu au premii. Ei sunt oamenii de lângă noi pe care toți îi văd și nimeni nu-i "ascultă". Tăcuți duc România mai departe. Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor fără ca ei să fie cunoscuți. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi. Nu vor premii, nu au primit, nu știu că munca lor e prețuită de ceilalți și de aceea trebuie să le spunem asta.
Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi necunoscuţilor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.
Vă invităm să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.

Niciun comentariu:

 

Premianţii fără premii

search

Joia, la 17:00, se aude la radio

Most Reading