Un produs Blogger.

Premianții fără premii

Concluziile unei tabere. Concluziile lor!

luni, 2 septembrie 2013

Duminică, ieri, s-a încheiat prima ediție a unui proiect pe care, personal doresc să se continuie. Cei mai buni elevi din România au fost oaspeții județului Hunedoara. Le mulțumesc pentru că învață, se străduiesc și sunt cei mai buni.
Văzându-i am realizat că nu suntem pierduți, că merită să ne luptăm. Am cunoscut caractere frumoase, minți sclipitoare și speranțe pentru noi toți.
I-am rugat să ne lase impresiile lor. Unii au vrut, alții nu, unii s-au semnat, alții au dat-o anonimă...
Eu am avut norocul să-i văd pe toți și să-i aud. Sunt nemaipomeniți!
Iată ce au avut de zis.


Această săptămână a fost nemaipomenită, a fost ca o evadare din rutina acelor zile de vacanță în care te plictisești stând acasă... A fost prima oară când am ajuns în județul Hunedoara, un loc minunat în care istoria se împletește cu frumusețile naturii și ospitalitatea oamenilor.
În ceea ce privește istoria, Hunedoara este un loc plin de vestigii istorice, care mai de care mai importante pentru poporul român. Plecând de la Sarmizegetusa Regia până la Castelul Huniazilor, am fost purtați din epocă în epocă, iar cei care ne-au prezentat diferitele obiective au știut cum să se facă ascultați.
De altfel, organizarea a fost excelentă, prin faptul că toți de aici au încercat să ne facă să ne simțim cât mai bine... și au reușit.
Un alt plus al taberei au fost bucatele alese, pline de savoare.
În concluzie, tabăra din Hunedoara va rămâne o experiență de neuitat.
CHICOȘ ANDREIA
DÂMBOVIȚA

Acum o lună am primit un telefon în care am fost anunțată că sunt selectată pentru o tabără la Hunedoara. Inițial am fost reticentă deoarece nu se încadra în domeniul cifrelor, nu știam ce presupune, dar mi-am zis să risc pentru a nu regreta mai târziu.
Acum, după o lună, pot spune că am fost foarte inspirată în alegerea făcută. Consider această tabără un lucru extraordinar pentru elevi, indiferent de domeniul în care excelează.
A fost o săptămână plină de activități, un cumul de informații extraordinar pe care nu credeam că o să fim capabili să îl acumulăm.
Prietenii necondiționate, oameni pe care te poți baza, locuri extraordinare, experiențe inedite, mâncare bună și multă, profesori-prieteni... și totul în doar o săptămână!
Cășdura cu care am fost primiți, oameni blânzi și mereu cu zâmbetul pe buze sunt greu de găsit. Și asta tot în aeastă săptămână de neuitat.
O experiență de viață pentru care vă mulțumim din tot sufletul!
Vă iubim!
ANONIM

O tabără inedită
Cu câteva zile în urmă am ajuns în județul Hunedoara, o zonă pe care nu am avut norocul să o vizitez înainte de această tabără.
Încă de la început am simțit că va fi o experiență unică deoarece am fost întâmpinați cu multă ospitalitate, plăcere și devotament. Încă din prima zi în care am pornit în descoperirea acestei zone am realizat că pentru mine se înfățișează un ținut minunat.
Fiecare zi a fost specială, am avut un program plin, dar extrem de plăcut. Am simțit grija, respectul, interesul și aprecierea tuturor celor care au fost alături de noi în toate aceste zile.
Am fost ascultați, iar dorințele și părerile noastre au fost luate în seamă.
Totul a fost superb!
Vă mulțumesc!
ANONIM

Această tabără de istorie și cultură dacică și romană organizată în Deva, județul Hunedoara, în perioada 26 august – 1 sepetembrie 2013, a reprezentat pentru mine o experiență inedită. Am avut ocazia să întâlnesc copii minunați pe care poți să te bazezi și cu care sper să păstrez legătura. A reprezentat un schimb de experiență și, totodată, o reuniune a celor mai buni elevi ai României, care au nevoie de susținere în ceea ce fac pentru a avea aceleași rezultate.
Oamenii din zonă au fost ospitalieri, iar locurile vizitate mi-au rămas în suflet ca fiind un colț de rai, de la cetatea Sarmizegetusa Regia, de unde a început povestea românilor până la complexul Aqua Land. Peisajul din Schitul Straja a fost unul minunat, precum și culmile înalte ale munților Retezat.
În acest oraș mic, curat și plin de căldură am rămas cu amintiri de neuitat. Am vizitat alături de colegi zona Bradului, Peștera Bolii și Muzeul Aurului.
Cetatea Devei și castelul Corvinilor au fost și vor rămâne un loc minunat încărcat de istorie, un punct de reper pentru acest oraș.
Aș dori să revin cât pot de repede pentru a le arăta prietenilor și familiei locuri încărcate de bogăție, căldură, tradiție, toate reprezentând, într-un singur cuvânt, Deva.
Vă mulțumim pentru intenție și organizarea taberei, pentru căldura și ospitalitatea de care ați dat dovadă pe tot parcursul acestei excursii. Sperăm să avem aceleași rezultate sau chiar mai mari pentru a mai participa și a mai vedea locuri desprinse dintr-o filă de basm, precum au fost cele văzute în această tabără.
BĂLAN EMMA
GIURGIU

Ce reprezintă, de fapt, o tabără reușită? Pentru mine înseamnă să cunoști oameni noi, să vezi locuri noi și, în final, să schimbi ceva la tine însuți. Asta a reprezentat această tabără. În general sunt o fire timidă și comunic destul de greu cu ceilalți. De data asta a fost, însă, diferit, am cunoscut oameni noi și interesanți, reușind să mă împrietenesc cu ei. Am văzut locuri noi, unice, care m-au învățat o mulțime de lucruri noi.
În final am realizat că această tabără m-a schimbat. A fost o ocazie extraordinară pentru mine să particip la această tabără. Nu cred să fi fost ceva neplăcut. Mulțumesc organizatorilor pentru o asemenea șansă.
Sper ca pe viitor să mai particip.
ANONIM

Această tabără a fost o experiență extraordinară de a vizita locuri nemaivăzute până în prezent și de a cunoaște copii din fiecare județ.
Mi-am făcut o mulțime de prieteni, ne-am distrat foarte mult și, de asemenea, am mâncat foarte mult.
Toți au fost nemaipomeniți, ceva la care nu mă așteptam. Sper să revin anul următor și să-i întâlnesc și pe cei care au participat anul acesta.
Din nou, a fost extraordinar și sper ca ceilalți să-mi împărtășească sentimentele de prietenie.
ANONIM

Se ia o inițiativă curajoasă, se adaugă voință, interes și minți deschise cât cuprinde, se amestecă într-o tabără de vară și se realizează preparatul excelenței. Vreau ca deliciul acesta să rămână veșnic proaspăt și să creeze aceeași emoții tuturor care îl gustă. Pentru minea fost un episod fantastic din basmul vieții, o experiență unică în care am avut parte de mai multe minuni decât ne-am fi așteptat. O poveste cu temple pline de necunoscut în munții surzi. Aici misterul radiază în ochiul celui fascinat, se reflectă în apele râului, se revarsă în cascade, mângâie pereții peșterilor din care răsună ecoul celor de demult.
Locuri prețioase ca aurul. Amintiri trainice ca gorunul lui A. Iancu, o aventură palpitantă ca lupta lui Iorgovan cu balaurul transpusă în jocul unor tineri.
Nu vreau să mă gândesc la final.
Vreau doar să cred că a fost un început.
STANCU ADRIANA
TELEORMAN

Mi-aș dori să vă pot spune în ce măsură această săptămână mi-a plăcut, însă adevărul este că îmi e imposibil să cuprind totul în doar câteva cuvinte.
Am rămas plăcut surprinsă să observ că această tabără de excelență mi-a întrecut așteptările. Atât organizarea, activitățile, persoanele implicate, cât și toți participanții au făcut din această săptămână o experiență unică, pe care, personal, mi-aș dori să o retrăiesc cât mai curând.
Sunt încântată de modul în care această tabără a reușit să aducă într-un singur loc tineri din toată țara, tineri care împărtățesc pasiunea pentru studiu și chiar istorie. Am avut ocazia să cunosc mulți elevi de vârsta mea, cu aceleași gusturi și dorințe vizavi de situația la școală ori viitor. Sunt persoane extraordinare pe care le-am întâlnit doar datorită acestei tabere.
Același lucru îl pot spune și despre organizatorii care ne-au sprijinit în această săptămână. Vă datorăm prezența noastră aici și, pe această cale, țin să vp felicit pentru cazare, mancarea delicioasă, amabilitatea dumneavoastră, dar și excursiile și activitățile din ultimele zile. Sunt fericită că am putut să vă cunosc județul și să vizitez asemenea locuri.
Pentru eforturile dumneavoastră, dar și amintirile frumoase, vă felicit și, din nou, vă mulțumesc din suflet.
NEAGU FLORINA-MARIETA
VASLUI

Gânduri excelente...
E o noapte liniștită și-un cer serafic aici, la Centrul de agrement Căprioara... O atmosferă de poveste, care-mi stârnește gândurile, le place să zburde, să grăiască și să contureze imaginea celui mai frumos ținut din România – ținutul hunedorean.
Nu exagerez deloc când afirm acest lucru, căci este un adevăr, ADEVĂR pe care, deși l-am descoperit de vreo 6 zile, parcă-l știu de-o viață.
Am fost de-a dreptul surprinsă de tot ce am găsit aici, locuri încărcate de istorie, peisaje unice, oameni extrem de primitori, deschiși și grijulii, mai pe scurt spus: O EXPERIENȚĂ UNICĂ, EXCELENTĂ pe care o voi purta în suflet toată viața...
Acum, când sfârșitul acestei experiențe, este foarte aproape, mă gândesc că nimic nu e întâmplător în viață, căci Hunedoara este locul de unde a început povestea românilor, dar și ținutul în care a început și în mod sigur va continua a se scrie an de an câte-o filă din povestea TABĂRA DE EXCELENȚĂ CĂPRIOARA.
Totodată trebuie să spun că inițiatorii acestei tabere au realizat un act de curaj adunând din toată țara tineri pasionați, făcându-i să se simtă importanți, răsplătindu-le munca și motivându-i să-și mențină și depășească performanțele, dar și un pas înainte în ceea ce privește promovarea Hunedoarei, această „esență a României moderne”, care trebuie negreșit să ajungă în inimile tuturor românilor.
În final, nu pot decât să MULȚUMESC Hunedoarei pentru cele 7 zile de poveste, într-un ținut de poveste și o atmosferă EXCELENTĂ.
IONAȘCU ALINA
LICEUL TEORETIC PAUL BUJOR BEREȘTI
GALAȚI


Aventuri în şapte zile
Totul s-a scurs. Timpul a trecut pe nesimţite, fără să ne dăm seama. Cu toţii am petrecut această tabără într+un mod plăcut.
Dar, pentru mine aceste şapte zile nu au însemnat numai relaxare,ci şi multe "peripeţii".
Am avut parte de colegi de cameră, extraordinari cu care am împărtăşit împreună amintiri plăcute.
Pe de altă parte, chiar dacă drumul a fost destul de lung şi obositor, totul a meritat.
În acestă tabără, ochiul a văzut, inima/sufletul a simţit iar creierul a înţeles.
Varietatea obiectivelor turistice, printre care mi- plăcut în mod special (Sarmisegetuza Regia, Schitul din Straja şi Castelul Huniazilor) mi-au îmbogăţit cu adevărat cunoştinţele istorice, şi nu numai.
Aceste zile m-au făcut în totalitate să uit de şcoală, şi m-am cufundat în magia drumeţiilor şi totodată concurenţa mare dintre participanţii acestei tabere m-au încurajat să particip la cât mai multe concursuri şi m-au îndemnat să învăţ şi mai bine de atât, şi să le dăm un exemplu altor tineri.
ANONIM

Iată-ne că am sosit
Din ţara noastră ne-am unit
Ne-am unit, ne-am salutat
De împrejur ne-am fascinat

Deva e oraşul unde
Ne-am plimbat şi am umblat
Lucruri bune am aflat
Căci locul e minunat

Nord, sud, vest, est
Să nu uităm de Bucureşti
Împreună încercăm
Ţara s-o valorificăm.
ANONIM

Pentru mine, o experienţă superbă!
Tabăra de excelenţă a fost o ocazie minunată pentru mine, de a cunoaşte frumuseţile acestor locuri şi de a sImţi, palpabil, un focar de cultură al României.
Aici am găsit deopotrivă frumuseţi naturale, vestigii istorice impresionante şi obiective turistice care au făcut şederea noastră aici foarte plăcută.
Am cunoscut persoane interesante, de la care am avut o mulţime de lucruri de învăţat, în plus am trecut prin experienţe care ne-a ridicat puţin pulsul şi au făcut lucrurile să capete o tuşă de aventură, ca şi traseul parcurs pe munte sau concursul de paintball.
Pentru mine acestă tabără a însemnat o oportunitate de a mă simţi bine, alături de oameni minunaţi, într-un loc de o frumuseţe şi o diversitate rară, în care cu siguranţă o să mă întorc.
NEŞTIUT MARIA
COLEGIUL NAŢIONAL "GEORGE COŞBUC" NĂSĂUD
BISTRIŢA-NĂSĂUD

A fost o experienţă extraordinară. E singurul mod în care pot descrie tabăra şi sper din tot sufletul să revin la anul. Mi-am făcut o grămadă de prieteni, e un sentiment pe care nu l-am întâlnit până acum, să ştiu că suntem toţi împreună, din judeţe diferite şi că suntem mult mai asemănători decât credem. A fost super distractiv, mai ales partea de "socializare";)), programul a fost interesan şi mâncarea mult mai bună decât credeam. O experienţă unică, dar mult prea scurtă. Cu excepţia ploii şi a drumurilor proaste, a fost GENIAL. Exact ceea ce aveam nevoie. Şi uite că până la urmă poţi să te simţi bine într-o tabără de istorie, chiar dacă eşti varză la acest subiect:)) Îmi va fi foarte dor de tot ce s-a întâmplat aici:)
ANONIM

Draga mea,
Inevitabilul s-a produs. Ai împlinit 18 ani!!! Bine, asta nu însemnă că o să dispară copilaşul alintat, nu ai fi tu fără el. Nu îmi vine să cred că nu o să fiu cu tine la majorat, e mai ceva ca o joie la cafenea pierdută! Cu toate acestea promit să mă revanşez.
Felicitările Tradiţionale, clişeele anuale o să ţi le spun la telefon, e mai bine aşa. Aici nu o să fac decât să te întorci în timp. Bine, nu chiar foarte mult, nu te ştiu de la naştere (nici nu aveam cum).
În clasa a 9-a, am văzut o fată în primul rând care zâmbea. M-am gândit că pare de treabă, de ce să nu mă împrietenesc cu ea! I-am zis să vină să stea pe rândul nostru, aşa o să vorbim mai mult. De atunci nu am mai scăpat de ea! Nici la şcolaă, nici în vacanţe. Dar nu regret. Pentru că am găsit ceva mai mult decât o simplă amică, am găsit o soră (hai că devin siropoasă!), un psiholog, un consilier, un sfătuitor, un barometru de băieţi, o tovarăşă de cafenele/restaurante, o colegă de facultate la Cluj, o persoană cu care pot să discut orice (de la discuţii prosteşti la dezbateri intelectuale referitoare la soarta lumii).
Dar toate acestea sper să fie doar începutul, iar simplele noastre ieşiri să se transforme în călătorii, să avem noi amintiri şi noi poveşti pe care să le spunem copiilor.
Cât mă bucur că am găsit pe cineva care mă înţelege (m-am gândit), care gândeşte la fel ca mine, pe care să o convertesc la "gânduri negre" lucruri ciudate.
Hai că am devenit iar sentimentală, probabil este aerul de munte şi dorul de brioşe:)) Voiam să-ţi trimit nişte clătite făcute de mine, dar cred că le confiscau (ori pentru tentativă de otrăvire ori pentru substanţe halucinogene).
No, bine, sigur o să te distrezi acolo cu fetele şi fără mine!
Să dansaţi mult! Să agăţaţi mul! Doar agăţat că după nu vreau să răspund la întrebări de genul: O dungă sau două?
Totuşi, o să-ţi fac aici nişte urări: Draga mea, îţi doresc să ai parte de tot ce îţi doreşti! Să fi mulţumită şi împăcată cu toate alegerile tale şi dacă nu, să o iei de la capăt mereu (pentru că aşa cum spunea un înţelept In every moment you have the power to say this is not how the story should end). Să îţi găseşti pe cineva care să te placă aşa cum eşti şi să aibă încerdere în tine, atât de multă încât să stea în dreapta atunci când conduci.
Îmi pare rău (din nou!) că nu sunt alături de tine. Dar eu o să îţi cer ca tu să fi alături de mine...
La mulţi ani draga mea!
P.S: Hai că am învăţat să scriem scrisori la Cambridge!
ANONIM

Când am aflat de tabără şi de faptul că am fost aleasă pentru a participa, am fost puţin sceptică, din cauza faptului că urma să petrec o săptămână alături de oameni pe care nu îi cunoşteam absolut deloc.
Ce pot să zic acum? Să nu cunoşti pe nimeni şi să trebuiască să îţi găseşti locul printre atâţia copii este pur şi simplu minunat! Este o experienţă uimitoare, timpul trece foarte, foarte repede şi ţi se pare că ai făcut într-o săptămână cât într-o singură zi, iar de oboseală nici măcar nu poate fi vorba... Când eşti căţărat la câţiva metri pe un lemn alunecos împreună cu cei de la Salvamont, când cotrobăi de la un cap la altul Castelul Huniazilor, ui-i complet şi de foame şi de sete şi de oboseală.
Iar dintre toate acestea, cel mai frumos lucru este că am aflat că sunt oameni extraordinari care ştiu să aprecieze munca depusă de noi, an de an, valorificată prin olimpiade şi concursuri naţionale, că încă se mai găsesc persoane care să se mândrească cu noi.
Acum, la final de săptămână, când de la Deva, plecăm fiecare spre casele noastre, ne bucurăm că am participat în acestă tabără de excelenţă şi sperăm din toată inima că mai există oameni ca şi dumneavoastră care ştiu să promoveze adevăratele valori ale României, într-o societate care renunţă din ce în ce mai mult în a face asta. Plec spre Dunăre cu un rucsac plin de amintiri frumoase, cărând în spate povara tărâmului fermecat cu ochi albaştri şi totodată cu speranţa că şi vara viitoare voi merita să particip la cea de-a doua ediţie a taberei de excelenţă.
IACOB MĂDĂLINA-RALUCA
COLEGIUL NAŢIONAL "GHEORGHE MUNTEANU MURGOCI"
BRĂILA

Aho, Aho copii şi fraţi
Staţi puţin şi nu plecaţi
Lângă noi v-alăturaţi
Hunedoara vizitaţi

Oamenii de pe aici
Accentele râzi de pici
Cordon-bleul şi cartofii
Frig de-ţi tremură pantofii

10 tineri pe un duş
Am văzut şi-un cărăbuş
Psiholog bolţ, apă, eu
gemu-i bun fratemeleu.

Spaţiul mic mic dincăsuţe
Drumul lung în microbuze
Râsetele de pe bancă
Glumiţele suave parcă

Cu trezitul pe la 7
Vizite interesante
Ne-au făcut să realizăm
Cât de tare excelăm

Dacă dacii ne-ar vedea
Cred că ne-ar aplauda
Gazde bune, mulţumi
Noi sperăm să revenim!

AOSTOL OANA
CONSTANTIN DIANA-ALEX
MUNTEANU ANDREI
PREDA ANDREI
SIMION IRINA
VRĂBIORU DIANA
ZAHARIA ALIN
ECHIPA DIN BUCUREŞTI + ILFOV

Niciun comentariu:

 

Premianţii fără premii

search

Joia, la 17:00, se aude la radio

Most Reading