Un produs Blogger.

Premianții fără premii

Să suferim! Dar când!?

luni, 17 iunie 2013

Domnule, e interesantă viața, fascinantă pe alocuri. Nu de puține ori am fost martorii unor tristeți sau dureri ale celor din jur. Personal recunosc că sunt foarte afectat de cei care se confruntă cu diferite probleme. Greu am învățat că oamenii, unii dintre ei, desigur, - dar tot mai mulți pe măsură ce ne învechim pe planetă - sunt prefăcuți. Ne prefacem, că asta e situația, că ăsta e sistemul, că nu avem încotro dacă vrem să supraviețuim. Argumente găsim cu ghiotura dacă vrem să ne legitimăm atitudinile.
Fiecare dintre noi suferim și plângem, chiar dacă nu întotdeauna cu lacrimi, atunci când suferim un rău. Trăim dureri și când pierdem material, cred că mai mult suferim într-o astfel de situație decât atunci când pierdem spiritual sau emoțional. Ridicăm pumnul în semn de protest, încercăm să domolim, să ținem sub control pornirile violente ale ființei proprii. E minunat că avem control și așa și trebuie să fie. E clar că suferim când ni se întâmplă ceva rău...
Dar nu ar trebui să suferim și când facem rău celorlalți!? Deși la nivel declarativ vom răspunde cu toții, daaaa, așa este, așa ar trebui să fie, adevărul e dincolo de noi. Uităm imediat chestiunea asta. Vom râde dacă avem prilejul să facem rău cuiva, mai ales dacă s-a plătit o poliță, dar vom clama nedreptatea, chiar divină, cu lacrimi în ochi, neînțelegând de ce ni se întâmplă nouă toate relele.

Niciun comentariu:

 

Premianţii fără premii

search

Joia, la 17:00, se aude la radio

Most Reading